image-252

Jesteś tym, co jesz

Bardzo dużo mówi się o tym, jak ważne jest racjonalne odżywianie. Jednak tak naprawdę niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, ile chorób i dolegliwości można by uniknąć, gdyby kilka prostych zasad zdrowego żywienia zostało potraktowanych poważnie i po prostu stosowanych.

Badania naukowe wykazały, że nieodpowiednia dieta może być przyczyną ponad 80 rodzajów chorób, począwszy od schorzeń serca i chorób układu krążenia, przez cukrzycę, próchnicę zębów, po nowotwory przewodu pokarmowego i osteoporozę. 

Jak zatem odżywiać się zdrowo, a jednocześnie nie popaść w skrajność jedzenia tylko tego, co ma w nazwie „eko” i „fit”? Słowa-klucze to: zbilansowana i urozmaicona dieta.

image-219

Jan Kowalski

Dietetyk.

Może Ci się spodobać

image-260

Jaką wodę wybrać?

image-244

Masło czy margaryna?

image-271

Czy mleko jest naprawdę zdrowe?

image-250

Jogurty „light”

Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie.